Založ si blog

Meškajúce vlaky

Je to zvláštne, ale nepočul som o tom, že by niekto hľadal koreláciu medzi kvalitou verejnej dopravy a počtom vyrobených automobilov v krajine.

Počítal som a vyšlo mi, že z desiatich ciest vlakom bolo deväť zmeškaných. Lovím vo svojej pamäti, a verte mi, že ju mám dobrú, ale neviem si v nej vyextrahovať pojem meškajúci vlak. Pracoval som na stanici, aj keď som nebol ajznboňák, vlakov okolo mňa prešli stovky, ale meškal, pokiaľ si pamätám, len jeden, a to, keď podeň skočil na stanici Vinohrady samovrah. Všetci z toho boli úplne mimo.Dnes meškajú dva vlaky z troch.

Zaujímavé je tiež, že čím premáva menej vlakov, tým viac ich mešká. Až bude po Slovensku jazdiť jeden jediný vlak, tak bude meškať absolútne. Bude to taký prízračný bludný vlak, niečo, ako Jazdec bez hlavy, pripomienka starých časov, keď sa z Levíc do Púchova dalo dostať skôr, ako za jeden celý deň.

Prečo  železničnú dopravu pre chudobu nezrušia? Veď Martin Rázus tiež chodil z Liptova na štúdiá do Bratislavy pešo.

Rozčuľujem sa ja ako idiot, veď by ma, ako správneho kresťana, mal hriať pocit, aký pekný plat má pán riaditeľ železníc a jeho družina. A navyše ešte chladiace minibary značky Drink. Stále sa hovorí o platoch poslancov, ale že on má viac, ako desať poslancov dokopy, to nikoho netrápi. Až niekomu z vás, kvôli meškajúcemu osobáku utečie rýchlik a nielen že prídete o peniaze za lístok, ale budete sa musieť vrátiť 20 kilometrov taxíkom, spomente si na nich.

 Ak si tento článok náhodou prečíta bežný zamestnanec železnice, výpravca či skladník prepravy, prípravár, konduktér či mašinfíra, a dotkne sa ho, tak sa mu s hlbokou pokorou ospravedlňujem. Viem, čím ste museli za posledné roky prejsť a vážim si vašu statočnosť.

Vrchnosť na železnici je len jednou z vrchností, ktoré vládnu tomuto hnilému a nefunkčnému, prepytujem, slovenskému štátu.

Čisté,alebo tiež horské smrečiny.

09.05.2010

Čisté,alebo tiež horské smrečiny,tj,lesné porasty so 100 percentným zastúpením smreka,v jeho prirodzených podmienkach,tvorili pôvodne len malé percento plochy lesov na Slovensku. Rástli a rastú tesne pod hornou hranicou lesa. Tvorili tu stabilné porasty vo svojom rastovom optime,odolné proti vetru, snehu,lykožrútom,ktoré bez problémov pretrvali celé veky.Dnes sa už len [...]

protoblog-Afganistan

18.04.2010

Myslím,že Barack Obama v Prahe v podstate priznal to,čo Michail Sergejevič Gorbačov v Reyjkjaviku pred 25 rokmi.Priznal,že krajina,na čelo ktorej ho priviedla mohutná vlna euforie,už nie je schopná viesť svet ani zohrávať rolu svetovej superveľmoci. Ak je túžba po zmene prvou paralelou medzi začiatkom vlády Michaila Gorbačova a Baracka Obamu,ďalšou môže byť,že [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3565x
Priemerná čítanosť článkov: 1188x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy